Nemáte čas chodit na obědy, ale žaludek se přesto každý den domáhá něčeho k snědku? Co dělat, když v kanceláři nenajdete ani 30 minut pro návštěvu kuchyňky, abyste ohřála předem uvařený oběd nebo v klidu snědla dovezenou pizzu?

Připravili jsme pro Vás tip na obědo-svačinu, kterou si v klidu můžete sníst u počítače.

Pro inspiraci jsme se zastavili v Itálii, kde teplým obědům příliš neholdují, a tak stvořili panini. Tyto mnohdy velmi bohaté výtvory bujné fantazie obkládají kombinacemi salámu, sýra, rajčat, šunky, sardelek, krevet a dalších lahůdek. Podle toho, co je místní oblibou a co máte nejradši. My jsme vybrali variantu ala caprese.

Pro přípravu dvou kousků budete potřebovat.

3 lžíce olivového oleje
¼ lžičky soli
1/8 lžičky mletého pepře
¼ lžičky sušeného česneku
4 plátky mozzarelly
4 plátky bílého chleba
6-8 lístků bazalky
4 plátky rajčat

V menší míse smíchejte pepř, sůl, česnek a olivový olej.Plátky chleba z jedné strany potřete olivovou směsí. Navrch položte dva plátky mozzarelly, rajčata a 4 bazalkové lístky. Přiklopte dalšími plátky a vrch potřeme zbylým olejem. Předehřejeme gril nebo pánev a z každé strany alespoň 4 minuty, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Nechte vychladnout a uschovejte v krabičce nebo sáčku.

Jakmile vás přepadne hlad, stačí sáhnout do kabelky a rychlý „oběd“ je připraven. Dobrou chuť.

Martina M.