Ta představuje čtyři nejdůležitější oblasti, kterým by se měl každý pracující člověk věnovat: pohyb během sedavého zaměstnání, stres pod pracovním náporem, odpočinek v kontrastu s workoholismem a biohacking vlastního těla.
Po vydání knihy o trendech na pracovním trhu se Welcome to the Jungle nyní věnuje problematice spokojenosti a udržitelnosti práce. „Zaměstnanec v psychické i fyzické pohodě je nejen produktivnější, ale také mu hrozí menší riziko vyhoření nebo odchodu z firmy. Kromě toho také projevuje vyšší míru kreativity, angažovanosti a loajality k zaměstnavateli, což vede ke zlepšení celkové atmosféry na pracovišti a k posílení firemní kultury. Přemýšlíme-li nad udržitelností podnikání, lidský kapitál je dost možná ten první, který musíme vyřešit,“ vysvětluje důležitost tématu Honza Klusoň, CEO Welcome to the Jungle pro Česko a Slovensko.
‚‚Celý e-book je koncipovaný tak, že vás provede čtyřmi základními pilíři zdraví a pohody zaměstnance na pracovišti i mimo něj, které se velmi úzce prolínají. Ve všech kapitolách kromě teorie a dat ukazujeme i praktické tipy, jak osobní spokojenosti dosáhnout,‘‘ přibližuje obsah Karolína Hejlová, Lead Editor ve Welcome to the Jungle CZ&SK.
Za klíčový označují odborníci pravidelný pohyb, který dle jejich dat chybí 80 % českým zaměstnanců. Věděli jste, že na nedostatek pohybu celosvětově zemře zhruba 3,2 milionu lidí ročně? Asi nikoho nepřekvapí, že stejně velkou roli ve fyzické a psychické pohodě zaměstnanců hrají i stres a vyhoření. Podle expertů by tyto faktory neměli lidé podceňovat a naopak se snažit mu aktivně předcházet již v „líbánkové“ fázi, tedy při nástupu do práce. Na wellbeing zaměstnanců má vliv i jejich pracovní nasazení. I pro zaměstnavatele je pravidelný a kvalitní odpočinek pracovníků dlouhodobě výhodnější než workoholismus vedoucí k celkovému vyčerpání. Čtvrtými a posledními radami v knize jsou tipy na biohacking vlastního organismu. Kniha vás totiž kromě pracovní rytmu těla také naučí, jak v práci pracovat s přísunem kofeinu. I pití kávy je totiž biohacking.
Celou knihu v elektronické podobě je možné stáhnout na odkazu zde.