Keramika je nejen krásná, ale také funkční.  Spolehlivě ozdobí poličky v domácnosti a zároveň ji lze také naprosto běžně používat. Ty tam jsou doby, kdy se byty pyšnily unifikovanými vzory, dnes si už můžeme vybírat z nepřeberného množství ručně vyráběných kousků.

V obchodě Le Patio ví, že ranní šálek s pěkným designem chutná o to více.  A tak připravují stále nějaké novinky. Kolekce nazvaná podle známé pohádky „Kráska zvíře“, uspokojí zaručeně i ty nejzarputilejší romantiky. Díky bílé glazuře působí barevně neutrálně, ovšem přímo volá po něžněji zařízeném interiéru. V ultra moderní kuchyni by se nevyjímala, naopak by ji zbytečně narušovala.

Tváře hrdinů zmíněného příběhu se objevují především na talířích a miskách. Ovšem nikterak nevyčnívají, působí decentně.  Ostatní nádoby se pyšní rostlinnými a zámeckými motivy tak, aby se daly dobře kombinovat.

V „Krásce“ si tedy můžete vypít čaj, nebo kávu, servírovat polévku, či si na ni umístit svíčky. Kolekce vzájemně harmonuje a každý si může vybrat dekor podle svého gusta. Jako bonus navíc se nabízí i možnost objednat si keramiku s monogramem, nebo v nestandardních velikostech.

Některé ženy ještě stále doufají, že svatbou vstupují do kouzelné říše snů.  Všichni kolem jim to věří a obvykle vymýšlejí, jaký dárek novomanželům darovat. Dříve než zvítězí obraz s jelenem, zkuste si promyslet, jestli by obdarované neoslovila zdánlivě obyčejná chladící láhev s motivem hroznového vína.

Již naši předci se rádi obklopovali pěknými předměty. Na hradech i zámcích můžeme i nyní obdivovat nádherné porcelánové, či keramické soupravy určené maximálně pro ruční mytí. Ale komu by se chtělo stát nad dřezem. I na to při výrobě kolekce mysleli, a proto celkem beze strachu můžete všechny ty půvabné vlnovky strčit do myčky.

Autor: Martina Bittnerová