Ostatně dlouhou dobu se v těchto končinách nedalo narazit na podnik, kde by neblikaly hrací automaty. Tudíž se většina zastavila právě zde.

V minulosti jsem tu několikrát ochutnala pizzu, která odpovídala průměru a naší představě o slaném „ koláči“.

Současná kvalita zdejší kuchyně je dosti diskutabilní.  Přitom dvě prosvětlené místnosti celkem lákají k návštěvě.  A člověk proto bez zaváhání sáhne na kliku. Stoly a bar v příjemně hnědých odstínech spolu celkem ladí. Stěny však září světle zelenou, šedou a červenou a vytváří poměrně bizarní barevné kontrasty.

Bizarně působí i jídelní lístek. Jedná se o x tou variaci na stejně fádní téma. Bohužel se ukázalo, že i aktuálnost nabídky poněkud pokulhává.

Narazila jsem hned u nápojů. Ani jednu ze dvou druhů horkých čokolád neměli. Dozvěděla jsem se to až od jinak příjemné obsluhy. Zvolila jsem tedy čerstvý mátový čaj. Slovo čerstvé považuji v tomto případě za nadnesené. Základ tvořil klasický sáček ze supermarketu doplněný o pár lístků máty.

Dojem nezlepšila ani zeleninová polévka minestrone. Chuťově zůstala mezi gulášovkou a bramboračkou. S originálním receptem ji spojoval snad jen původní název.

V té chvíli jsem ale pochopila, proč tu většina hostů sedí u kávy a sodovky.

Kuchaři jsem chtěla ale dát ještě poslední šanci. Objednala jsem si palačinku s klobáskou chorizo, červenou cibulí a salátem. Představovala jsem si ji jako omeletu naplněnou uvedenými ingrediencemi s tím, že salát se bude servírovat ve zvláštní misce. Přepočítala jsem se.

Miniaturní zelené kousky se tísnily zamotané v palačince s mnohem nižší teplotou, než vykazovala horká cibule s tzv. klobáskou.  Což byl ale ve skutečnosti vuřt nakrájený na proužky. Můj žaludek se vzepřel a tak jsem v rámci zachování zdraví i zbytku chuťových buněk odložila příbor.

Dezert jsem si nechala na příště a především do jiné restaurace. Nedokázala jsem si představit, jaký běs se skrývá pod položkou jogurtový dortík. Odvaha ze mě během třiceti minut zcela vyprchala.

Každopádně pokud chtějí „u Divadla“ prodávat i něco jiného než limonády, musí určitě zkrátit jídelní lístek a vybrat takové pokrmy, které personál zvládne. Světáckost totiž sluší jen těm, kteří ji umí nosit.

Autor: Martina Bittnerová

 
Katalog restaurací:

Celá ČR | Jihočeský kraj | Jihomoravský kraj | Karlovarský kraj | Královehradecký kraj |

Moravskoslezský kraj | Pardubický kraj | Plzeňský kraj | Praha | Zlínský kraj