Petra Kovandová, to je jméno úspěšné podnikatelky, která začátkem listopadu zabodovala na pátém ročníku prestižního Ocenění českých podnikatelek. Zvítězila totiž v kategorii středně velkých firem.
Ve společnosti Petry Kovandové, která se prozaicky jmenuje Kovandovi, se v prvé řadě pod značkou Bon Bon vyrábí originální ručně tvarovaná čokoláda, pralinky a speciality z nugátu a marcipánu.
Na 40 zaměstnanců firmy Kovandovi denně ručně naplní zhruba 110 druhů pralinek, obalí stovky kuliček a hrudek, tvaruje marcipán nebo krájí nugát.
Společnost Kovandovi ovšem pod značkou Bon Bon vyrábí a distribuuje také cukrářské výrobky, jež jsou určené jak pro domácí, tak pro profesionální pečení. V jejich nabídce najdete třeba ochucené čokolády, dekorace z cukru, dekorace z jedlého papíru, cukrové zdobení, čokoládová čísla, barevný kokos či marcipán.
Petra Kovandová, jejíž společnost sídlící v Táboře má roční obrat zhruba 40 milionů, dále upozorňuje, že většina sladkostí se v její firmě vyrábí ručně a že se při výrobě inspirují také staročeskými recepty.
„V Česku jsme vytvořili síť 15 prodejen cukrovinek, expandujeme i na Slovensko a do Bulharska. Letos jsem si také splnila sen, když jsem otevřela v Táboře muzeum čokolády a marcipánu,“ dodala Petra Kovandová.
Oceněná podnikatelka v tuto chvíli pro rodící se muzeum čokolády a marcipánu hledá talentované tvůrce sladkých exponátů z marcipánu nebo mléčné hmoty. Pokud chcete, aby ve sbírkách muzea byl i váš sladký výtvor, můžete Petře Kovandové napsat na e-mailovou adresu petra@kovandovi.cz.
Alena Klimková
Foto: www.kovandovi.cz