Tyto 2 aspekty pozitivně ovlivní váš úspěch.
Lehké a zdravé jídlo zvyšuje produktivitu
Zdravá a pravidelná strava je cestou k vitálnímu tělu. Myslete na pravidelnost a snažte se jíst alespoň 5× denně. Nepodceňujte především snídani. Upřednostněte lehká jídla, jako jsou saláty, libové maso s rýží, ryby a luštěniny. Tyto pokrmy jsou lehce stravitelné, a tak se po jejich konzumaci nebudete cítit těžce a unaveně.
Výborným zdrojem energie jsou oříšky, které navíc podporují činnost mozku. Omezte naopak příjem sladkého. Kvůli jednoduchým cukrům se budete cítit unaveně a brzy budete mít chuť hřešit znovu. Produktivitě a energii napomáhá pitný režim – pijte hodně vody. Ucítíte, že nejen tělo, ale i hlava se bude cítit čerstvě a připraveně na plnění důležitých úkolů.
Bez time managementu to nepůjde
Time management je podle odborníků cestou, jak nepodlehnout prokrastinaci. Neustálé odkládání úkolů na později totiž vyvolává velké množství stresu. Sepište si veškeré cíle a kroky, které vedou k jejich naplnění. Na základě toho si naplánujte úkoly dopředu a sestavte si rozvrh dne tak, abyste veškeré úkoly stihli splnit včas. Správné načasování úkolů a jejich včasné plnění je bezpochyby cestou k úspěchu. Po splnění zapsaného úkolu si jej navíc budete moci odškrtnout, čímž získáte dobrý pocit z naplněné práce.
Proměňte plnění úkolů v radost
Při prokrastinaci je nejtěžší překonat nechuť k danému úkolu a strach z případného neúspěchu, To jsou hlavní důvody, proč lidé odkládají složité úkoly na později. Buďte kreativní a vymyslete si odměny za každý splněný úkol. Můžete se odměnit něčím, co vám činí radost – chutné jídlo, setkání s přáteli nebo výlet.
Odpočinek je polovinou úspěchu
V cestě za úspěchem se jako nejlepší odměna jeví odpočinek a relaxace. Dopřát tělu kvalitní spánek je při pracovním vytížení jedna z nejdůležitějších věcí. Snažte se chodit pravidelně spát a ulehejte kolem 22. hodiny, kdy lidské tělo produkuje největší množství hormonu melatoninu. Budete produktivnější a budete se lépe soustředit na splnění vytyčeného úkolu.