která do českých kuchyní dodává speciální druhy mas.
A to třeba chlazené francouzské křepelky nebo poctivé jihoamerické steaky.
Tato žena odstartovala podnikání spolu se svým manželem v roce 2002. O pár let později ovšem její muž zemřel, a tak na podnikání zůstala sama. Jenže nevzdala se. Již o sedm let později se dočkala významného ocenění. Byla totiž oceněna jako podnikatelka roku 2009 ve skupině malých firem.
Úspěšná firma Ilony Klímové se zaměřuje na obchod s mraženým a chlazeným masem, především pak masem jehněčím, hovězím steakovým nebo telecím. Dále pak do tuzemských maloobchodních a velkoobchodních řetězců, do vyhlášených restaurací, ale i na Slovensko, do Rakouska a Německa dodává také exotické druhy mas, mražené ryby, měkkýše a korýše.
Společnost Aspius dováží maso z Jižní a Severní Ameriky, Nového Zélandu, Francie či Irska. Ilona Klímová ovšem upozorňuje na to, že některé druhy mas nakupuje také od českých výrobců.
Podle Ilony Klímové bylo zahájení podnikání hodně náročné, a to hlavně po finanční stránce. Dnes už je firma Aspius někde zcela jinde. Kromě toho, že této zavedené společnosti kvetou obchody, má i vlastní prostory, zpracovnu, kanceláře, sklady, vlastní technologie, několik strojů na různé balení a na dvě desítky zaměstnanců.
Zdroj: www.aspius.cz
Alena Klimková