Zatím. I když se to dnes už zdá jako nemožné, není zase tak dávno, co internet a volné připojení k němu nebylo pro obyčejného člověka úplně běžnou věcí. A jak to tak vypadá, opět může přijít doba, kdy taková věc nebude běžná nebo dokonce úplně možná pro jakéhokoliv člověka.

V historii našeho národa existovalo období, kdy dopis podepsaný anonymem mohl člověku přinést mnoho potíží, zničit kariéru nebo i celý život. Udání i pomluvy bez podpisu v sobě nesly hrozbu. Dnes se přezdívka „Anonymous“ opět dostává do popředí zájmu a její nositelé, členové hackerského hnutí, určitě v jistých skupinách opět vyvolávají paniku. Nejen nahrávací společnosti a autorské svazy se v budoucnu mohou cítit ohroženi. Po webových stránkách několika vlád, které se jim podařilo zablokovat, si totiž členové Anonymus rozhodli zvolit za cíl hned celý internet.

„Největším nepřítelem svobody je šťastný otrok. Na protest proti zákonu Sopa, proti Wall Street, nenasytným bankéřům, nezodpovědným vůdcům, kteří trpí hladovějící svět pro své vlastní sobecké potřeby, vypneme 31. března internet“, informoval o prohlášení Anonymus na svých stánkách zpravodajský server MSNBC. A od té chvíle se předmětem zájmu bezpečnostních expertů stalo zkoumání, zda je hrozba útoku skutečná, či se jedná o plané výhrůžky.

Proti druhé variantě hovoří i fakt, že hackeři na službě Pastebin, kterou už dříve využili k plánování podobných akcí,  přikládají vysvětlení, jak chtějí svého cíle dosáhnout. K útoku údajně využijí stejnou techniku jako v minulosti. Za pomoci tisíce počítačů začnou přistupovat v jeden okamžik na konkrétní server, který zpravidla nezvládne tak vysoké množství požadavků zpracovat a spadne.

Vyřazením 13 kořenových DNS serverů by pak následně mohla zkolabovat i celá internetová síť. Máte-li tedy rozdělaný nějaký projekt, který potřebuje k dokončení mail nebo webové stránky, neváhejte. Stejně tak, pokud si ještě chcete stáhnout nějaký film pro dlouhé zimní večery. Nikdo netvrdí, že jich od dubna budete mít hojně, ale přece…pro jistotu.